hurghada buszbaleset (hurghada, buszbaleset, )
Közélet

Két busz zuhant szakadékba a világ két végén

Srí Lankán 10-en haltak meg a tragédiában, Kolumbiában 13-an vesztették életüket.

Lezuhant egy autóbusz egy meredek sziklafalon Srí Lankán hétfő éjjel, a balesetben a rendőrség közlése szerint tízen meghaltak, 18-an megsérültek.

A tragédia hegyi terepen, a szigetország déli részén fekvő Bandarawela közelében történt. A jármű egyelőre ismeretlen okból tért le az útról és zuhant a több mint 100 méteres mélységbe.

A rendőrség közlése szerint a halálos áldozatok között öt nő is van. A sofőr és a kalauz is megsérült.

Srí Lankán a buszbalesetek nem számítanak ritkaságnak, mert az utak rossz állapotban vannak és a közúti közlekedés résztvevői is sokszor elővigyázatlanok.

Túlzsúfolt volt a jármű Kolumbiában

Szakadékba zuhant egy zsúfolt autóbusz Kolumbia délkeleti részében is helyi idő szerint hétfőn, a rendőrség közlése szerint a balesetben 13-an meghaltak és 61-en megsérültek.

A jármű elsősorban környékbeli lakosokat szállított haza a háromnapos ünnepi hétvégéről. A hatóságnak egyelőre csak feltételezései vannak, hogy mitől térhetett le az útról: a balesetben közrejátszhatott az útnak az esőzésektől megromlott állapota és a nehéz – hegyes-völgyes – terep, de sebességtúllépésre és a jármű túlzsúfoltságára is gyanakszanak. A busz mintegy 80 métert zuhant.

A sérültek közül húsznak súlyos állapota, köztük egy terhes nőé. Utóbbi magzata mindazonáltal az első vizsgálatok szerint sértetlen maradt.

Mindenszentek ünnepének hosszú hétvégéjén két másik buszbaleset is történt Kolumbiában, hasonló körülmények között. Ezek egyike az északkeleti Betulia közelében öt emberéletet követelt szombaton, 25-en megsérültek. Az ország középső részében, Melgar mellett vasárnap négyen haltak meg és 30-an megsérültek, mert az őket szállító autóbusz szintén lezuhant az útról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!