Közélet

Fiatal nőt és turistát ölt a buszeltérítő

eltérítés (eltérítés)
eltérítés (eltérítés)

A késes ámokfutót, egy 31 éves dél-szudáni férfit, a rendőrség őrizetbe vette. Ő is megsebesült.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: három ember vesztette életét hétfőn egy buszeltérítés során Norvégia nyugati részén.

A rendőrség közlése szerint a járművet egy késsel felfegyverzett, középkorú külföldi férfi térítette el Ardal közelében. A férfit – aki a hatóságok esti közlése szerint Dél-Szudánból származik és 31 éves – őrizetbe vették. Ő is megsebesült, Bergen városában, kórházban kezelik.

Fotó: AFP/Mats Heggo/NTB Scanpix

Továbbra sem lehet hivatalos forrásból tudni, hogyan is történt a késes támadás, mint ahogy azt sem, milyen indítékok vezethették a férfit. Egy norvág bulvárlap szerint elutasított menedékkérő volt a férfi.

A Verdens Gang (VG) internetes oldalának értesülése szerint a férfi egy menekültközpontban tartózkodott Ardalban. Kedden készültek őt kiutasítani az országból. Ez úgy történt volna, hogy önállóan, kíséret nélkül felszáll egy Oslóba induló repülőjáratra. A norvég fővárosból ezt követően szállították volna külföldre.

A támadó két utast ölt meg (egy svéd turistát és egy 19 éves nőt), és kioltotta a buszvezető életét is. Több utas a rendőrség közlése szerint nem tartózkodott a járművön. A harmadik áldozat a sofőr volt.

Nincsenek pontos információk arról, miként fogták el az eltérítőt. Az elején azt hitték, hogy baleset érte a buszt, csak később derült ki, hogy bűncselekményről van szó. Elsőként a tűzoltók érkeztek a helyszínre, ők őrizték a támadót a rendőrség megérkezéséig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik