Közélet

Áder felmentette a részegen tomboló bírót

bíró (bíró, )
bíró (bíró, )

A mohácsi polgári bíró ittasan karambolozott, majd menekülni próbált. Még az ügyvédjét is bilincsben vitték el.

Október 30-i hatállyal felmentette tisztségéből a köztársasági elnök Elekes Kevét, azt a mohácsi polgári bírót, aki még 2011. decemberében okozott autóbalesetet ittasan – számol be a pecsma.hu.

Elekes bíró egy, a pécsi Alkony utcában parkoló autót tört össze, majd a karambol után megpróbált továbbhajtani, sikertelenül. A megrongált autó tulajdonosa rendőrt, a bíró pedig az ügyvédjét hívta.

Forrás: Pécsma

A portálnak nyilatkozó károsult úgy emlékszik, Elekes „hőzöngve hadonászott a rendőröknek a bírói igazolványával, és mentelmi jogára hivatkozva nem volt hajlandó megfújni a szondát”. A bíró annyira részeg volt, hogy el is felejtette: tettenérés esetében semmit nem ér a mentelmi jog.

Elekes ügyvédje sem volt a topon aznap este, dr. F. Áron ugyanis annyira összekülönbözött a rendőrökkel, hogy őt is bilincsbe verve vitték el. Az összetört autó tulajdonosa szerint az ügyvéd meg is fenyegette a rendőröket, hogy ki lesznek rúgva.

A mohácsi bírót végül idén tavasszal ítélte el a Szekszárdi Járásbíróság ittas járművezetés miatt jogerősen négyszázezer forint pénzbüntetésre és egy év öt hónapra eltiltották a vezetéstől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik