Közélet

Szerelmes hacker törte fel az egri iskola honlapját

hacker (hacker)
hacker (hacker)

Aki az oldalra látogatott az elmúlt napokban, egy az iskola tanulójának szánt romantikus vallomásba ütközött.

Feltörte az egri Ward Mária iskola honlapját egy ott tanuló ­tini­lány hódolója. Az “akcióját”  V. B. néven jegyző fiú a weboldal lekapcsolásáért és a szerelmes üzenetért két évet kaphat – írja a Bors. Az internetcím alatt a „C. Eszter! Szeretlek és nagyon hiányzol! Te vagy életem szerelme!” felirat olvasható, persze a világgá kiáltott vallomásban a lány teljes névvel szerepel.

“A Congregatio Jesu Egri Ward Mária iskolájának honlapját 2013. november elsején hackertámadás érte, mely a weblapot megsemmisítette és a hozzáféréseket letiltotta. A rendőrségi feljelentés megtörtént, a feltételezett elkövető személye ismert, a körözés folyamatban van. A támadás sajnálatos módon egy diákunk személyiségi jogait sérti és súlyos zaklatásnak minősül. Ebben a nehéz helyzetben az Iskola és a Congregatio Jesu közössége egy emberként áll ki tanulónk mellett. Kérünk mindenkit, hogy segítse a nyomozás sikerét azzal, hogy kivárja a rendőrség által hivatalosan kiadott tájékoztatást és az iskola vezetésének közleményét. Kérjük kérdéseivel ne zargassa az érintettet, az iskola vezetőségét, tanárait, diákjait! Weboldalunk jelenleg ideiglenes állapotú, a legfontosabb információk itt érhetőek el, amíg a teljes oldal el nem készül.” – olvasható az intézmény közleményében.

Hogy a szerelmes hacker mit tett pontosan, nem tudni, ám a lap azt írja, egyes hírek szerint törölte a weblap tartalmát és a belépési jogosultságokat is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik