Közélet

Nálunk bujkált a veszélyes, nemzetközileg körözött nehézfiú

Zlatko-(960x640).jpg (zlatko s. )
Zlatko-(960x640).jpg (zlatko s. )

A 30 éves macedón férfit áprilisban már elkapták Németországban, ám akkor sikerült megszöknie, miután elfűrészelte a zárka ablakrácsát. Nálunk informatikusként dolgozott.

A Zala megyei rendőrök tudomására jutott, hogy Zalaegerszegen egy veszélyes, nemzetközileg körözött bűnöző bujkál más személyazonossággal. A rendelkezésre álló adatok alapján a nyomozók kiderítették, hogy milyen álnevet és milyen autót használ, majd akciót szerveztek. A napokban csaptak le rá, a délutáni órákban, egy szórakozóhelyen. A nála lévő iratok egy német személy nevére szólnak. A férfit előállították és ujjlenyomatot vettek tőle, ekkor minden kétséget kizáróan bebizonyosodott: a nemzetközileg körözött Zlatko S. akadt a horgukra.

A 30 éves macedón bűnöző a gyanú szerint fegyverrel több benzinkutat és egy bankot is kirabolt Svájcban. Idén, április 4-én Németországban elfogták és kiadták Svájcnak, július 3-án hajnalban azonban megszökött, ugyanis sikerült elfűrészelnie a zárka ablakrácsát.

A nyomozás alatt kiderült, hogy a körözött fegyveres több hónapja Zalaegerszegen él és informatikusként dolgozik egy helyi cégnél.

Most hazánkban is eljárás indult ellene közokirat-hamisításért, miután hamisított okmányokkal igazolta magát. A Fővárosi Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte a férfit – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik