Közélet

Magyar rajongója is van a hummeres gázolónak

Hiába felelős egy rendőr haláláért, a hummeres gázolónak rajongótábora van, ahol kitartásra buzdítják, drukkolnak neki és bíznak a felmentésében.

Az osztrák Thomas B. halálra gázolt egy magyar rendőrt. A Free Thomas B.! című Facebook-oldal viszont arról tanúskodik, sok nő rajong érte. „A történeted mélyen megérintett. Harcolj! Remélem, végül kiszabadulsz…” – idéz a Bors egy Isa nevű hölgyet.

Magyar nyelvű bejegyzés is van: Magyar valóság néven valaki azért ír, hogy kifejtse, „mi a helyzet Magyarországon, és hogy ne csodálkozzatok annyira egy esetleges kedvezőtlen ítéleten… Az a véleményem, ha szakszerű rendőri intézkedés lett volna, nem fordul elő a baleset.”

A lap által megkérdezett kriminálpszichológus szerint hagyománya van a rossz fiúk iránti rajongásnak. Magyarországon utoljára a Viszkis rablónak, Ambrus Attilának volt nagyobb „szurkolótábora”, de még a legelvetemültebb gyilkosokból – például Charles Mansonból – is lehet divatos póló.

Thomas B. tavaly októberben egy lövöldözéssel végződő igazoltatás során gázolt halálra terepjárójával egy rendőrt. Ide kattintva megnézheti, hogyan történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik