Közélet

Késsel a fejében sétált be a kórházba

Kés (kés)
Kés (kés)

Mégis nyugodt maradt, szinte tudomást sem vett a sérüléséről

„Uram! A késemért jöttem! – Hol hagyta? – Valami matrózban” – indítja Piszkos Fred, a kapitány című legendás regényét Rejtő Jenő.

Aki esetleg nem olvasta a regényt – amellett, hogy arra buzdítom, rögtön lásson neki – leírom: a jelenetben a kését kereső Fülig Jimmy beszélgetőpartnere hátában találja meg elveszett szerszámát, s közben mégis olyan kedélyesen csevegnek, mintha mi sem történt volna.

Ha Rejtő megérhette volna a mai napot, azt hiszem megnyalta volna száját, ha meglátja a fotókat arról a kínai emberről, aki lakonikus nyugalommal, zokszó nélkül sétált be egy kórházba az észak-kínai Jilin tartományban, annak ellenére, hogy egy kés állt ki a fejéből. Az intézmény biztonsági kamerája által rögzített képek először a Weibo-n (a Twitter kínai megfelelője), majd a globális közösségi portálokon is elterjedt –írja a kínai hírekre specializálódott, angol nyelvű hírportál, a HugChina.

A fejébe fúródott késről tudomást sem véve a férfi csöndben besétált a kórházba, kivárta a sorát, majd fellépcsőzött az elsőről az ötödik emeletre. Amikor kérdezték, csak annyit mondott, hogy a véletlenül egy baráti ivászat közben állt bele valahogy a fejébe a kés. Az internet népe ezért a „Clam Brother” (Csöndes Testvér) nevet ragasztotta a férfire, akinek figurája simán beillik Nagy Bivaly, Senki Alfonz, és Tuskó Hopkins közé.

Kézbe tett karral

Mindenki emlékszik még annak a magyar férfinak az esetére, aki a levágott karjával a kezében állított be egy bécsi kórházba. A férfi mezőgazdasági munkásként dolgozott, úgy vágta le a gép a karját. Nem esett pánikba, egy kézzel bevezetett a kórházba, s úgy is tűnt, a hatórás műtét sikeres lesz. Sajnos vérrögképződés és fertőzés miatt később amputálni kellett a visszavarrt kart. A férfi ezek után kártérítési igénnyel élt, de a vizsgálat szerint nem a munkaadó hibázott, így más megoldást kell találni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik