Közélet

Ürítik a házakat a műegyetemi bomba miatt

műegyetem (műegyetem, )
műegyetem (műegyetem, )

Az intézkedés az intézmény három épületét és három lakóházat érint.

A szerekezetekre a  XI. kerületi Stoczek József utca és Egry József utca találkozása közelében találtak rá hétfőn, miközben földmunkát végeztek a területen. A munkások több, különböző méretű robbanótest-maradványra, valamint feltehetően egy robbanótestre bukkantak.

A gödör feltárása és a robbanóeszközök bevizsgálása azután kezdődhet meg, hogy lezárják a két említett utcát 100-100 méteres szakaszon, és kiürítenek három négyemeletes társasházat, ami 59 lakást érint. Lezárják továbbá reggel az egyetem A, V1 és G épületét is.


Fotó: MTI / Honéczy Barnabás

Mindez azt jelenti, hogy az egyetemi épületekbe már reggel nem engedték be a hallgatókat, illetve az ott dolgozókat, az érintett ingatlanokat pedig lakásról lakásra végigjárják a rendőrök és felszólítanak mindenkit, hogy a munkálatok idejére menjen el otthonról – mondta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Várkonyi Melinda.


Fotók: Neményi Márton

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője pedig közöle: négy lakó kérte a katasztrófavédelemtől, hogy erre az időre biztosítsanak tartózkodási helyet nekik. Őket a kijelölt ideiglenes befogadó helyen, az Egry József Általános Iskolában helyezik el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik