Közélet

Elkapták a netet meghódító bankrablót

Bankrablas(960x640).jpg (bankrablás)
Bankrablas(960x640).jpg (bankrablás)

A fegyveres épp újabb akcióját ütötték volna nyélbe, ám ezúttal már nem úszta meg. Kiderült, társa is volt.

A rendőrök egy budapesti takarékszövetkezeti fióknál fogták el azt a bűnözőt, aki szeptember közepe óta öt pénzintézetben és egy cipőboltban „tette tiszteletét” – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a rendőrség. A rabló sorra úszta meg ezeket az akciókat, ám úgy fest, elpártolt tőle a szerencse. Az efféle lebukásokra mondják azt, hogy nagybetűs pech.

Ott áll!

A férfit azért sikerült elkapni, mert épp rendőrök voltak a II. kerületi, Hidegkúti úti pénzintézetben. Azért mentek, hogy személyleírást adjanak róla,  figyelmeztessék a veszélyekre az ott dolgozókat. Az egyik alkalmazott úgy tűnik, odafigyelt az intő szavakra, ugyanis felkiáltott, hogy a tettes – aki nem mellesleg éppen rabolni készült – ott áll az ajtóban.

Az egyenruhások üldözni kezdték, öt figyelmeztető lövés is dördült, de a férfi nem állt meg. Filmbe illő jelenetek következtek: a rendőrök megállítottak két civil autót, így sikerült utolérniük a fővárosi bankok rémét. Egy keresztutcában szorították sarokba.

Nem egyedül dolgozott

A rendőrség szerint a rablónak társa is volt, méghozzá egy 21 éves fiú személyében. A fiatalt az említett pénzintézet közelében fogták el, miközben cinkosára várt. Ő vélhetően figyelőként és sofőrként segítette a gördülékeny” munkát”.

A rendőrök házkutatást tartottak a pilisszentkereszti, egyébként 44 éves rablónál. Otthonában több mint 200 ezer forintot, műszaki cikkeket, arany ékszereket foglaltak le, illetve a rablásoknál használt kocsit is vitték. A nyomozók szerint a lefoglalt holmikat a gyanúsított a rabolt pénzből vette.

A rendőrség mindkét érintettet őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat. A másik férfit azzal gyanúsítják, hogy bűnsegédként vett részt az akciókban.

A  gyanú szerint a páros számlájára írható a Jakobinusok terén lévő cipőbolt kifosztása, valamint ők rabolták ki a Kálvin téri, a Törökugrató utcai valamint a Nagytétényi úti  bankokat, takarékszövetkezeteket, illetve ugyancsak ők próbálták meg kirámolni a Béke úti bankot is.

Utóbbi akció utáni menekülés, pontosabban az arról készült felvétel igen nagy siket aratott az internetezők körében:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik