Közélet

Szándékosan katapultálta a körhinta utasait a kezelő

körhinta (körhinta, vidámpark)
körhinta (körhinta, vidámpark)

A rendőrség bizonyítottnak látja, hogy akarattal okozta a balesetet.

Egy ideig úgy tűnt véletlen baleset történt múlt héten egy észak-karolinai vidámparkban. A Vortex nevű körhinta, nagy sebességgel újraindult, még mielőtt a vendégek befejezték volna a kiszállást, de már miután kioldották a biztonsági zárat – tudósított az NBC News.

Öt ember, közöttük egy 14 éves fiú repült több mint tíz métert a szerkezetből, hárman könnyebben, ketten súlyosan sérültek meg. A tanúk állítása szerint a becsapódó testeknek olyan hangjuk volt, mint a fémtárgyhoz vágott baseball-labdának. Az abc Global híradójában szerepel néhány helyszíni felvétel a balesetről:

Miután, lefolytatták a nyomozást és beszéltek a szemtanúkkal, a nyomozók letartóztatták a Timothy Dwayne Tutterrow-t, a körhinta irányítóját. A vád: háromrendbeli fegyveres gyilkossági kísérlet. Bár az okokat még nem derítette fel a rendőrség, biztosak benne, hogy a 46 éves gépkezelő szándékosan kapcsolta ki a Vortex biztonsági berendezéseit. Egy tanú látni vélte, hogy az eset után a férfi térdre esik és remegve elsírja magát.

Érdekes, bár úgy tűnik ezzel az üggyel nincs összefüggésben, de vasárnap este még egy Vortex-baleset történt ugyanabban a vidámparkban. A VRCB televíziós csatorna számolt be arról, hogy egy másik, hasonló szerkezet rádőlt egy munkásra tegnap hajnali fél négykor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik