Közélet

Porított magzatok csempészése ellen küzdenek

kapszula (kapszula)
kapszula (kapszula)

A dél-koreai hatóságok évek óta küzdenek a főleg Kínából érkező "emberhúskapszulák" becsempészése ellen, ám a fokozott ellenőrzések dacára továbbra is bejutnak az országba ilyen szállítmányok.

A kapszulák elhalt magzatok maradványait tartalmazzák, a hiedelem szerint állóképességet fokozó hatásúak. A hatóságok szerint azonban szuperbaktériummal, illetve egyéb kórokozókkal fertőzöttek, és súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak.

Az első szállítmányt 2011 nyarán foglalták le a dél-koreai vámosok, és 2012 nyaráig közel 44 ezer tablettát koboztak el. Idén már 25 csempészszállítmányt sikerült elcsípni.

A főleg Kínából érkező kapszulákat a csempészek nemcsak utazók csomagjaiban, hanem postai szállítmányokban is megpróbálják célba juttatni. Találtak már az Egyesült Államokból érkező postában is “emberhúskapszulát”.

A hihetetlennek tűnő hír úgy tűnik, hogy igaz. A botrány még tavaly májusban robbant ki Dél-Koreában. Már akkor több mértékadó médium beszámolt az esetről, péládul a BBC és a Telegraph is. Alább az AP amerikai hírügynökség riportját nézhetik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik