Pinter-Sandor(960x640)(1).jpg (pintér sándor, )
Közélet

Hotelt kaptak a budapesti rendőrök

A Hotel Retrót tíz évre kapta meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az átadáson Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy az egykori szállodában 184 rendőrnek tudnak lakást, elhelyezést biztosítani kulturált körülmények között. A főpolgármester és a Fővárosi Közgyűlés felismerte, hogy Budapest lakóinak értéke a közbiztonság, és ehhez rendszeresen nyújt támogatást – fűzte hozzá. Példaként említette a túlórák finanszírozását és a kiemelkedő ügyek utáni elismeréseket, továbbá azt, hogy a fővárosban egyebek mellett a VIII. kerületben is lakásokat kaptak a rendőrök.

Tíz év

Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy Budapest lakossága és az önkormányzat is partnerséget kér és kap a közbiztonság fenntartásához, amihez a megfelelő körülmények biztosításával igyekeznek hozzájárulni. Hangsúlyozta, a fővárosnak két nagy feladata van, a közlekedés “ráncba szedése” és a közbiztonság javítása. A közlekedéshez a fővárosnak kell többet hozzátennie, a közbiztonsághoz pedig a rendőrségnek – jegyezte meg, hozzátéve, hogy növelni kell a rendőrség létszámmegtartó képességét, és ezt szolgálja a lakhatás biztosítása.

Az egykori gázgyári hotel két éve üresen állt, nemrégiben azonban felújították, egyebek mellett a fűtési rendszerét, az elektromos hálózatát és a liftjeit. A Fővárosi Közgyűlés február végén döntött arról, hogy tíz évre a BRFK ingyenes használatába adja a több mint 7500 négyzetméteres ingatlant.

A háromcsillagos szálloda becsült forgalmi értéke nettó 487 millió forint.

Ajánlott videó