Közélet

Aljas majomrablás!

kapucinus majom (majom, állatbébi)
kapucinus majom (majom, állatbébi)

Szembe fújta a gazdit paprikaspray-vel, majd elszaladt a kismajommal a rabló.

Egy kis kapucinus, vagy csuklyás majom elrablóját keresi a coloradoi rendőrség – írja egy helyi portál. A tulajdonos missouri hölgy eladta az állatkát az interneten egy ismeretlennek. Grand Junction-ben, egy szálloda parkolójába beszéltek meg találkozót hétfőn reggel 6-ra, hogy az adás-vételt lebonyolítsák. A vevő, egy közel-keleti, 35-40 éves, 180 centi magas férfi azonban úgy döntött nem fizet: paprikasprayt fújt a nő szemébe, majd elragadta tőle az állathordozót és elfutott.

 

A rablás helyszíne (forrás: Google Street view)

 

A rabló valószínűleg azért döntött rablás mellett, mert azt hitte a nő nem fogja feljelenteni, hiszen Coloradoban illegális a majmok háziállatként tartása, illetve adás-vétele. A hölgy azonban egy olyan államból érkezett, ahol engedéllyel tartott csuklyás majmokat. Mivel nem is sejtette, hogy törvénysértő dolgot követ el, s így magát is bajba keveri, természetesen azonnal hívta a rendőröket.

Az elrabolt majom pontos értékéről nincsenek információk, amerikai internetes oldalakon 8 ezer dollártól (kb. 2 millió forint) sikerült eladó példányokat találni. A világ, talán leghíresebb csuklyásmajmáról, pedig itt egy videó:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik