Közélet

Húszmilliót loptak hajléktalanoktól

hajléktalan (hajléktalan)
hajléktalan (hajléktalan)

Több mint húszmillió forint tűnt el a főváros legnagyobb hajléktalanellátó szervezetéből – írja a Magyar Narancs.

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) két telephelyéről összesen 20 millió forint tűnt el – erősítette meg a magyarnarancs.hu értesüléseit a BMSZKI vezetése.

A Külső Mester utcai átmeneti szállóban a gondnok tett zsebre 1 millió 200 ezer forintot a beszedett szállódíjakból. Ezt a sikkasztást gyorsan felfedezték, a gondnokot elbocsátották. A másik, súlyosabb eset a Kocsis utcai munkásszállóban történt – mivel ez nem hajléktalanszálló, a szállódíjak, és így a bevétel is nagyobb.

Hónapokig folyt a sikkasztás, ami végül összesen 19 millió 400 ezer forintra rúgott, mivel „bankon keresztül is, pénztáron keresztül is érkezett bevétel, továbbá konkrét, közvetlen vezetői ellenőrzési hiányosságok miatt hónapokon keresztül nem derült fény arra, hogy nem folyik be a központi bankszámlára a helyszínen beszedett teljes munkásszállódíj egy-egy tetemes tétele” – mondta a magyarnarancs.hu-nak Győri Péter, a BMSZKI szakmai vezetője.

Az összesen 20,6 millió forintból eddig 2 millió 300 ezer került elő, de a BMSZKI-nél abban reménykednek, hogy az eljárás során a maradék összegből is viszontláthatnak remélhetőleg minél többet, legkésőbb a büntetőeljárás lezárultával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik