Közélet

Kollégájuk fiával keménykedtek a hevesi rendőrök

Az egyenruhások egyike különösebb ok nékül orrnyergen ütötte az őrnagy gyermekét.

Bántalmazás hivatalos eljárásban és jogellenes fogva tartás – emiatt ítélték el a napokban első fokon a két füzesabonyi rendőrt – írja a heol.hu. Az elsőrendű vádlottat a bíróság két év börtönnel sújtotta három évre felfüggesztve, társa pedig egy év hat hónapot kapott, ugyancsak három év próbaidővel. Emellett mindkettejüket lefokozták, ráadásul az elsőrendű vádlottat előzetes mentesítésben részesítették, vagyis nem láthat el rendőri feladatokat.

Orrbavágták, kocsiba lökték, radiátorhoz bilincselték

A vád szerint az egyenruhások a város határában járőröztek, eközben igazoltatták kiszemeltjüket. Az elsőrendű vádlott fogta az illető személyi igazolványát, és azzal ütötte orrnyergen a férfit, aki ezt nehezményezte. Emiatt a törzszászlós ismét odacsapott, majd társa – az ügy másodrendű vádlottja – megbilincselte és belökte őt az autóba. A kapitányságra hajtottak, és ott hagyták őt az egyik radiátor “fogságában”. Csajk akkor engedték el, amikor megérkezett a bilincsbe vert férfi édesanyja, aki történetesen rendőr őrnagyként dolgozik a Füzesabonyi Rendőrkapitányságon.

Az orvosi vizsgálat megállapította: a sértett az orrnyergének hámhorzsolásos sérüléseit szenvedett

Az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott és védője tényállás téves megállapítása miatt nyújtott be fellebbezést és jogorvoslatért adott be kérelmet a másodrendű terhelt is. Az ügyész ugyanakkor azt kéri a másodfokú bíróságtól, hogy mellőzze előbbi egyenruhás előzetes mentesítését. Az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik