Közélet

Lavinát indítanak a rendőrök az utakon

rendőrség (rendőrség, )
rendőrség (rendőrség, )

Október végétől vadásszák a gyorshajtókat.

Lavina néven ismét országos akciót indít a rendőrség október végétől. Viszonylag sűrű, láncszerű sebességmérések – erre kell készülni. Az ellenőrzések egészen december közepéig tartanak és érintik majd a legforgalmasabb utakat,  beleértve a gyorsforgalmi úthálóztatot. A fokozott rendőrségi kontrollra már ezen a héten számítani kell. A száguldozók mellett aggódhatnak azok is, akik ittasan ültek a volán mögé, netán mellőzték a biztonsági öv használatát.


Fotó: police.hu

Még mindig a száguldozás a legfőbb mumus

Az Országos Rendőr-főkapitányság emlékeztet, a sebesség nem megfelelő megválasztása és az ezzel összefüggő gyorshajtás hazánkban, és Európa más országaiban továbbra is az első helyen szerepel a közúti közlekedési balesetek okai között. Arra, hogy kiszúrják a szabályszegőket, számos gyakorlat létezik, például a gyakori és visszatérő ellenőrzések. Az egyenruhások szerint gyakran előfordul, hogy a mérést észlelő sofőr az adott helyszínen lassít, majd valamivel távolabb – bízva abban, hogy már nem botlik járőrökbe – ismét gázt ad.

Az egyenruhások az akció alatt leállítják, kiterelik a járműveket. Így lesz ez a sztrádákon és a főútakon is, minden megyében és több alkalommal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik