Közélet

Elkapták a nőt megsebesítő vaddisznót Újpesten

vaddiszno(1)(960x640).jpg (vaddisznó)
vaddiszno(1)(960x640).jpg (vaddisznó)

Vaddisznó ment neki egy biciklisnek Újpesten szerda délután - közölték a kerület Facebook-oldalán.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-nek azt mondta: a vaddisznó előbb a IV. kerületi Pozsonyi-lakótelepen tűnt fel. Az állat Újpest-Központban felborított egy kerékpáros nőt, majd továbbszaladt.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a helyszínről egy nőt az Uzsoki kórházba vittek.

Elkapták

Altatólövedékkel meglőtték az Újpesten felbukkant vaddisznót – erősítette meg az MTI információját az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat szerda este. Az állatot egy gyárépületbe terelték, majd meglőtték. A vaddisznót elszállítják egy állatotthonba – tájékoztatott a járőrszolgálat.

Fotó: MTI

Nem először okoz gondot a fővárosban lakott területen kószáló vaddisznó: júniusban Óbudán tűnt fel kettő is, egy Gellérthegyen kószáló vadállatot pedig többször is kilőttek, pedig a helyiek már kezdtek megbarátkozni vele.

Az utóbbi hetekben több lakossági panasz érkezett a Pest megyei, főként a Dunakanyarban lévő települések önkormányzataihoz a belterületi kertekben megjelenő vaddisznók miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik