Közélet

Az ítélet tíz év, templomban letöltendő

ortodox-templom(960x640)(1).jpg (ortodox, )
ortodox-templom(960x640)(1).jpg (ortodox, )

A vallásos bíró jótékony, de kemény ítélete egy 17 éves fiú ügyében.

Aki kicsit is ismerős Oklahomában valószínűleg csak ásít egyet, ha arról hall, hogy Mike Norman bíró a büntetés részeként templomba járásra ítél egy tinédzsert – írja az abc News.

A mostani eset mégis más, ugyanis egy 17 éves kamaszt ítélt arra, hogy 10 éven át, legalább hetente egyszer megjelenjen a templomban. A bíró börtönbüntetést is kiszabhatott volna, mert Tyrel Alredet bűnösnek találták gondatlan emberölésben. Barátjával, John Luke Dummal autóbalesetet szenvedtek. Tyrel vezetett, amikor karamboloztak, John kizuhant az autóból és meghalt. A baleset előtt mindketten ittak. Igaz, Tyrel vérében kevesebb alkohol volt az államban legális szintnél, de kiskorúként még azt a keveset is illegálisan fogyasztotta.

„Az Úr sokféleképpen dolgozik” – mondta az ítélethirdetés után a bíró az újságíróknak. „Hoztam már hasonló ítéletet korábban, de soha sem ilyen súlyos ügyben.”

A templom mellett a fiúnak önsegítő csoportba is járnia kell, drog és alkoholfogyasztást monitorozó bokapántot viselnie és sikeresen be kell fejeznie a középiskolát. Bármelyik feltételt áthágásával, a börtönt kockáztatja.

Az ügy súlya miatt adta a maximálisan kiszabható 10 évet, de a fiú korára és makulátlan múltjára tekintettel engedélyezte a büntetés szigorú feltételek melletti felfüggesztését, mondta indoklásában bíró.

„Csak az idő mondja majd meg, hogy sikerült-e megmenteni Tyrel Alred életét” – zárta mondandóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik