Közélet

Rombolás a sárszentlőrinci temetőben

temeto(960x640)(3).jpg (temető, )
temeto(960x640)(3).jpg (temető, )

A rongálók sírokat tettek tönkre, egyet összetörtek, a többiről pedig ledöntötték a márványtáblákat.

Az ismeretlenek a temető régi, ritkán látogatott részén dúlták fel a sírhelyeket, azt a területet, ahová Sárszenlőrinc lakói az 1900-as évek elején temetkeztek. Egy helybéli jelezte a gondnoknak, hogy a hozzátartozója sírjáról valaki ledöntötte a táblát. Amikor kimentek, megdöbbenve tapasztalták, hogy számos másikkal is ugyenez történt.

A rongálók összesen 18 sírról döntötték le a márványtáblát, egyet összetörtek, és a környéket is felforgatták – mondta el Karl Jánosné Csepregi Erzsébet. A magasra törő, többségében márványköveket apró darabokra törték a névtáblával együtt. A temetőnek ezt a részét egyébként az elmúlt hónapokban hozta rendbe egy hazatelepült fiatalember.

A Tolna megyei község evangélikus lelkipásztora szerint etnikai, faji okok nem állhatnak a háttérben. “Elkeserítő, szomorú látni, hogy valakinek sok energiával, erőfeszítéssel, az ősök iránt érzett tiszteletből végzett munkáját valaki vandál módon tönkreteszi”- fűzte hozzá.

Tekintettel a közelgő halottak napjára, a helyi polgárőrség kezdeményezésére a helyben élő civil emberek, vállalkozók összefogásával napokon belül megkezdik a károk felszámolását és rendbe hozzák a sírokat,

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik