Közélet

Horror az M3-ason – nem zárják ki a milliomosnő szakértőjét

szlovák gázoló (ingyenes, )
szlovák gázoló (ingyenes, )

Az áldozatok hozzátartozói azért harcoltak, hogy Melegh Gábor ne vehessen részt az eljárásban.

A bíróság szerint nem elfogult, így nem zárják ki az ügyből az Eva Rezesova ügyvédje által felkért igazságügyi szakértőt, akinek utolsó pillanatban elkészített elemzése számos szempontból ellentétes a többi műszaki szakvéleményekkel. – írja a hvg.hu. A közlekedési balesetben meghalt család ügyvédjével egyetértve az ügyészség kérte a bíróságtól, hogy Melegh Gábor ne vehessen részt a büntetőügyben, de a bíróság szerint erre nincs alapos ok.

Az vád is egyetértett az elfogultsággal

A Hantos Ádám, az áldozatok családjának jogi képviselője azért fordult Melegh kizárása érdekében az ügyészséghez, mert az igazságügyi szakértő korábban egy levélben saját maga írta azt, hogy összeférhetetlen az ügyben. Ezt azzal indokolta, hogy a szlovák milliomosnő ügyében eddig kirendelt szakértők véleménye között „lényegi kérdésben” ellentmondás van, ilyen esetben pedig a bíróság bevonhatja a Budapesti Műszaki Egyetemen működő Műszaki Igazságügyi Szakértői Testület, amelynek ő az elnöke. Erre hivatkozva az áldozatok hozzá forduló családját elutasította, nem sokkal később, Rezesova védelmének a felkérésére viszont mégis szakértői véleményt készített.

A vádhatóság is egyetértett a kizárási indítvánnyal.

Már nem áll fenn

A lap kérdésére Melegh akkor azt mondta, a sajtóból értesült arról, hogy megszűnt az ellentét a szakértői vélemények között, és így szerinte már nem állt fenn tovább az összeférhetetlenség.

A baleset tavaly, augusztus 21-én hajnalban történt az M3-as autópályán. Az ittas nő, Eva Rezesova terepjárójával hajtott neki hátulról egy kocsinak, melyben négyen ültek. A jármű kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társuk két nappal később, a kórházban halt bele sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik