Közélet

Családi tragédiákba fulladt a hét

rendorseg(960x640)(1).jpg (rendőrség, helyszínelés, )
rendorseg(960x640)(1).jpg (rendőrség, helyszínelés, )

Baracson ketten haltak meg, anya és fia, Erdőkertesen egy nő, Budapesten pedig egy idős asszony – mindannyiukkal saját szeretteik végeztek.

Kalapáccsal ölt a családfő

Torokszorító tragédiával indult a hét, miután hétfőn kiderült, napokkal korábban brutális gyilkosság történt Baracson. Ketten haltak meg: egy 41 éves nő és 21 éves fia. Az asszony élettársa végzett velük. Egyes hírek szerint párját és nevelt fiát – a fiatal kapust – egy kalapács segítségével ölte meg. A holttesteket Mélykútnál találták meg, egy mezőgazdasági területen. A férfit mentősök látták el, miután végezni akart magával. Elmondta nekik, hogy mit tett.

Hogy a férfi miért ölt, a rendőrség nem közölte. A Blikk azt írja, a gyilkos azt vallotta: démoni sugallatra végzett szeretteivel, mert ők nem azok, amiknek látszanak. A Bors ezzel szemben hűtlenségről ír.


Megpróbálta felvágni az ereit ( fotó: MTI)

A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Késsel a feleségét

Hétfő este újabb végzetes családi dráma miatt riasztották a rendőröket. A helyszín ezúttal Budapest egyik külvárosi lakótelepe. A XV. kerületi, Páskomliget utcában egy idős férfi ölte meg feleségét. A 85 éves tettes késsel rontott párjára a vita hevében. Az asszony azonnal meghalt. A gyilkos férj a történtek után magát is megsebesítette.


A gyilkosság helyszíne (Fotó: MTI)

A rendőrség szerdán közölte, a bíróság úgy döntött, hazaengedi a gyanúsítottat, pontosabban házi őrizetbe helyezi.

Fegyveralkatrésszel a saját lányát

Erdőkertesen egy 41 éves nő halt meg, az apja végzett vele. A rémtettet ugyancsak hétfőn követték el, de csak kedden derült fény a történtekre. A 72 éves ember a rendőrség szerint “egy fegyveralkatrész és egyéb eszközök felhasználásával” ölte meg gyermekét, miután összevesztek. A holttestre erdőkertesi otthonukban találtak rá az egyenruhások.

A bíróság szerint a férfi pszichiátriai ellátásra szorul, ezért ő sem került előzetes letartóztatásba.

A látszat ellenére…

A számok mindezek ellenére azt mutatják, egyre kevesebb gyilkosság történik hazánkban. Tavaly 113-ra csökkent az emberölések száma, fél évszázada nem volt ilyen alacsony. A ’90-es években ez az arány lényegesen magasabb volt, 200-300 közötti.

Az elmúlt néhány évben az ilyen esetek száma 100 és 150 között mozgott  A Központi Statisztikai Hivatal korábbi összesítéséből kiderül, az érintettek körülbelül kétharmadával saját hozzátartozójuk végez, leggyakrabban – az ide tartozó esetek háromnegyed részében – a párjuk. A többit zömmel a szülő- és testvérgyilkosságok teszik ki. Az áldozatok többsége nő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik