Közélet

Puszta kézzel ölt meg egy rókát egy nyugdíjas

A 75 éves svéd nő a tyúkjait védte meg az éjszaka érkezett ragadozótól.

A vadállat az éjszaka közepén lopózott be Ingrid Meinking kertjébe, hogy egy jó lakomázzon a nő tyúkjaiból, de pechjére az idős nőnek feltűnt érkezése, miután macskái felfigyeltek a kertből hallható furcsa hangokra. A nő a Local svéd kiadásának elmondta: amikor kilépett a kertbe, a róka a lábai között próbált eliszkolni, de ezt sikerült megakadályoznia.

A róka lábai foglya lett, így lehetősége volt megfognia a vadállatot. A nő elmondása szerint a róka megpróbálta megmarni, de nem tudta, mert Meinking a farkánál fogva elkezdte lengetni. A tyúkjait féltő 75 éves nő ezután háza kőlépcsőjéhez cipelte az állatot, és jó erősen hozzávágta a rókát, amely azonnal elpusztult.

„Egyáltalán nem féltem, de után egy órán át igencsak hevesen vert a szívem” – mondta el a nő, aki a tetemet a közeli erdőben ásta el.

Öreg ember nem vénember

A svéd néni mellé bőségesen akadnak olyan idős emberek, akik fiatalokat megszégyenítő kunsztokra képesek.

Egy 75 éves dagesztáni pásztorasszony egy baltával végzett azzal a farkassal, amely megtámadta a csordája egyik borját. A nő könnyebben sérült a kezén.

Bár a szülővé válás korhatára jelentősen kitolódott, azért még igencsak ritkaságszámba megy az az eset, amikor egy indiai férfi 96 évesen lett újra apa!

101 évesen a Facebookon? Kevés, nemrég egy 105 éves amerikai nő lett a legidősebb Facebook-ügyfél.

Egy indiai férfi nemrég futotta le élete utolsó maratonját 101 évesen (7 óra 49 perc alatt), míg a nőknél 92 éves a korrekord (és mennyi a körrekord?). Most rövidebb távokra tér át.

A 91 éves Bernice Bates a világ legidősebb szakképzett jógaoktatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik