Közélet

Hárman támadtak a rendőrre a falunapon

Az egyenruhás a földre esett, de még ekkor is ütötték. Hamarosan bíróság elé állnak a tettesek.

Hivatalos személy ellen csoportosan elkövetett erőszak és más bűncselekmény miatt emelt vádat három ádándi férfi ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség – írja a sonline.hu. A vádlottak előzetesben várnak a tárgyalásukra, az ügyész mindannyiukra letöltendő börtönbüntetést kért.

Hárman egy ellen

A trió augusztus 3-án az ádándi falunapon esett neki az egyébként betegállományban lévő rendőrnek, tették mindezt ittas állapotban. A rendőr intézkedett korábban az elsőrendű vádlott ellen, ezért cimborái – a másod- és harmadrendű is – szidni kezdték. Végül mindhárman rátámadtak: lökdösték, megpróbálták megütni. A harmadrendűnek a füle mögött sikerült eltalálnia. Egy férfi a rendőr segítségére sietett, őt többször megütötték, majd a sörpadok közé lökték, aztán visszatértek a körzeti megbízotthoz, aki elesett, ám ennek ellenére tovább bántalmazták. Újabb emberek jöttek segíteni, ekkor hagyták csak abba. Az elsőrendű vádlottat a helyszínen elkapták, társait viszont csak később,  mivel elmenekültek.

Érden még brutálisabb támadás volt

Múlt pénteken született ítélet egy hasonló ügyben. Az érdi egyenruhásokat 2011 októberében verte össze egy ittas, négyfős banda, méghozzá brutálisan. Egyikük egy acélbetétes cipőt viselt, azzal rúgta többször arcon az egyik járőrt, de számos sérülést okoztak mindkettejüknek. Az említett egyenruhásnak egyebek mellett eltört az arcürege, a csontos szemürege, a keze és az orra is. Maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az egyik támadó hat évet kapott, a többek hármat. Az ítélet azonban egyelőre nem jogerős, ugyanis minden érintett fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik