Közélet

Gyereket akartak rabolni a körúton

combino (combino, villamos, )
combino (combino, villamos, )

A nő ráncigálni kezdte a kicsit, közben az anyjának azt üvöltötte, adja át neki a gyereket.

Az eset csütörtök reggel történt Budapesten, a 4-es 6-os villamos egyik megállójában. Az anya négyéves gyermekével várakozott, fogta a kezét, amikor odalépett hozzájuk egy rossz külsejű, hajléktalannak tűnő nő, és kiabálni kezdett az assszonnyal, hogy adja neki oda a gyereket. Megragadta a kicsi karját és ráncigálni kezde – értesült a Hír24. Az anya segítségért kiáltott, a gyerek pedig sírni kezdett, járőkelők siettek a segítségükre, és visszatartották az agresszív idegent. Közben értesítették a rendőrséget.

Hamarosan megérkeztek a járőrök is a villamosmegállóhoz és előállították az asszonyt. Úgy tudjuk, a gyermeknek nem esett baja.

Enni és inni akart adni neki

Kerestük a rendőrséget az ügyben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette a Hír24 értesülését, közölték, az eset  7 óra 20 perckor történt a Jászai Mari téren, az idegen asszony valóban megragadta és maga felé húzta az édesanyja kezét fogó gyereket.  Az anyuka a történtek után azonnal értesítette a rendőrséget. A járőrök öt percen belül a helyszínre értek, ekkor a nő már a megálló padján ült.

A rendőrök kérdéseire az asszony zavartan és összefüggéstelenül válaszolt. Azt állítiotta, azért akarta magával vinni a gyermeket, hogy a Széll Kálmán téren meleg teát és zsíros kenyeret adhasson neki. A kisfiúnak az ijedtségen túl bántódása nem esett, sérülést nem szenvedett.

Elmeszakértő vizsgálja

A 60 éves asszonyt ellen személyi szabadság megsértése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az eljárást elmeszakértő bevonásával folytatják le.

Hétköznapi gyermekrablás

Az ilyen, nyilvánvaló mentális problémákból fakadó eseteknél sokkal gyakoribb a “saját gyerek elrablása”: amikor az egyik szülő a másik engedélye nélkül külföldre viszi a gyereket. Az 1980-as hágai egyezmény értelmében ha az egyik szülő kérelmezi, hogy a másik vigye vissza jogellenesen külföldre vitt gyereküket, azt végre kell hajtani, különben gyerekrablásról beszélünk. Az egyezményhez idén csatalakozott Japán is, így most már japán vegyesházasságok külföldi tagjának is van jogi alapja visszakövetelni a szigetországba hurcolt gyerekeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik