Közélet

Egyeurósok miatt vettek őrizetbe kínai turistákat

Egyeurós érmék (egyeurós, érme, )
Egyeurós érmék (egyeurós, érme, )

Párizsi kirándulásukra több ezer darab egyeurós érmével érkeztek, és pénzhamisítóknak hitték őket.

A két kínai férfira szállodájuk szabadította a rá a rendőrséget, mert nagyon gyanúsnak találták, hogy egyeurós érmékkel fizették ki a szoba díját – írta a The Local francia kiadása. A rendőrök letartóztatták a két turistát, akiknek szobájában háromezer darab egyeurós érmét találtak elrejtve, valamint további hétszáz darabot, amit maguknál tartottak.

A rendőrség azt gyanította, hogy a két férfinél hamisított érmék lehetnek, de hamar kiderült, hogy a náluk lévő érmék mind valódiak, és bár igencsak szokatlan, hogy háromezer darab érmével érkeztek turistáskodni a francia fővárosba, azzal nem követtek el semmi törvénysértést.

A két férfi arra is magyarázatot adott, hogy miért egyeurósok voltak náluk. Elmondásuk szerint az érméket – feltehetően a hivatalos árfolyamnál jóval olcsóbban – még otthon Kínában vették, roncstelepeken. A francia pénzverde egyik munkatársa elmondta: sok európai autó kerül roncsként Kínába, és az ottani telepeken rendszeresen találnak aprópénzeket a hozzájuk érkezett autókban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik