Közélet

Nem kérnek magyar anyjukból a Paraguayba hurcolt gyerekei

Embercsempészet miatt a paraguayi rendőrség is nyomozásba kezdett az apjuk által kilenc évvel ezelőtt Dél-Amerikába hurcolt osztrák-magyar gyermekek, ­Ehmann Phillip (13) és Ehmann Ingrid (17) ügyében – írja a Blikk.

A rendőrség a napokban hiába kereste a félárva gyerekeket, akiket a motorbalesetben elhunyt édesapa halála óta mostohaanyjuk vett gyámság alá. A szomszédok szerint a hét végét általában a nő rokonainál töltik, de az is lehet, hogy a felhajtás elől vidékre menekültek.

A nagyobbik gyerek, Ingrid nemegyszer hangoztatta, hogy nem kíváncsi vér szerinti anyjára, akiről Johann azt mondta, hogy elhagyta őket – mondták el a helyi rendőröknek a szomszédok.

A kisgyerekeket a magyar édesanya, Georgina tudta nélkül vitte magával az osztrák apa, Johann Ehmann a válásukat követően, miután a bíróság az anyának ítélte a kicsiket. Csupán Ehmann néhány héttel ezelőtti halála után derült ki, hogy az Interpol által is keresett gyerekek élnek, és Paraguayban cseperednek.

„Nagyon szegény körülmények között éldegéltek, de mindenkivel nagyon barátságosan viselkedtek. Johann elektromos készülékek bütykölésével kereste meg a kenyérrevalót, abból tudták fedezni kis házikójuk lakbérét is” – mondták el Ehmannék szomszédai az Ultima Hora paraguayi újságnak.

Édesanya. Georgina néhány éve videoüzenetben kürtölte világgá, hogy hazavárja a gyermekeit.

Olvasói sztorik