kék villogó (rendőrség, mentő, tűzoltó, )
Közélet

Meghalt, miután elütötték, és a kórházba menet felborultak

Életét vesztette Nyugat-Ukrajnában egy férfi, aki egy órán belül kétszer vált közúti baleset áldozatává - adta hírül kedden az ukrán média.

A 36 éves férfit előbb elütötte egy Kamaz teherautó Lviv megyében. A teherautó sofőrje kórházba akarta szállítani az elgázolt férfit, ám menet közben elvesztette az irányítást gépkocsija fölött. A Kamaz letért az útról és felborult. A második balesetet a balszerencsés sérült már nem élte túl.

Az ukrán közlekedésrendészet adatai szerint tavaly összesen 119 ezer gázolás történt az országban, ebből 4200 esetben a gyalogos volt a vétkes. Az egészségügyi minisztérium statisztikája alapján Ukrajnában a közúti balesetek halálos áldozatainak csaknem fele gyalogos. Évente mintegy 2,5 ezer embert gázolnak halálra az országban, ráadásul csaknem kétszer több gyalogost ütnek el Ukrajnában zebrán, mint azon kívül.

A gyalogosgázolások egyik fő oka szakértők szerint az elmaradott infrastruktúra: a rossz utak, a lekopott felfestésű, gyéren kivilágított gyalogátkelőhelyek, továbbá Ukrajnában alig vannak aluljárók az országutak alatt, gyalogoshidak, illetve alagutak a járműveknek.

Ajánlott videó