Közélet

Horror az M3-ason: kizárhatják a szlovák milliomosnő szakértőjét?

Eva-Rezesova-szlovak-gazolo(960x640)(3).jpg (rezesová, )
Eva-Rezesova-szlovak-gazolo(960x640)(3).jpg (rezesová, )

A szakértő korábban azt mondta, összeférhetetlenséget okozna, ha véleményt adna. Pár héttel később mégis adott.

A Fiat keltett „veszélyérzetet” Eva Rezesovában, amikor betért elé, a BMW „meglepődött” vezetője már nem is tudta volna elkerülni az ütközést – ezt állítja az az igazságügyi szakértő, aki fordulatot hozott a négy ember halálával végződött baleset ügyében. A hvg.hu információi szerint a szaktekintély részvétele az eljárásban felveti az összeférhetetlenséget, ő viszont állítja, hogy ennek oka már megszűnt, amikor a szlovák milliomosnő magánszakértője lett. Az áldozatok családjának képviselője most kizárását kérte az eljárásból.

Nem adhat véleményt

„Magánfelkérésre nem adhatok véleményt, összeférhetetlenséget okozna” – a lap értesülései szerint ezt a választ adta Melegh Gábor, az egyik legtekintélyesebb műszaki szakértő, amikor az ittas vezetéssel és közúti veszélyeztetéssel vádolt Eva Rezesova ügyében hozzá fordult szakvéleményért a balesetben meghalt két házaspár családja.

De mégis

Melegh az elutasítást azzal indokolta, hogy a szlovák milliomosnő ügyében eddig kirendelt szakértők véleménye között „lényegi kérdésben” ellentmondás van, ilyen esetben pedig a bíróság újabb szakértői testületet von be. Ez pedig a Budapesti Műszaki Egyetemen működő Műszaki Igazságügyi Szakértői Testület, amelynek Melegh az elnöke, így szerinte az összeférhetetlenség miatt nem vehet részt az ügyben az áldozatok családjának oldalán. Ezért – megköszönve a bizalmat – augusztus végén született válaszlevelében azt javasolta, keressenek helyette mást a szakértői névjegyzékből. Ehhez képest alig négy héttel később, az ügy szeptember 25-i tárgyalási napján Rezesova ügyvédje, Novák Péter váratlanul újabb műszaki magánszakvéleményt nyújtott be bizonyítékként, amit Melegh Gábor készített.

A végzetes baleset több mint egy éve, augusztus 21-én hajnalban történt az M3-as autópályán. Az ittas nő, Eva Rezesova terepjárójával egy kocsinak ütközött: hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társuk két nappal később, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik