Közélet

Buszmegállóban gázoltak el egy nőt Budapesten

buszmegallo(960x640)(3).jpg (buszmegálló tábla, )
buszmegallo(960x640)(3).jpg (buszmegálló tábla, )

Úgy tudni, a teherautó vezetője azért rántotta el a kormányt, nehogy összeütközzön egy kocsival.

Buszmegállóban gázolt el egy nőt egy kisteherautó hétfőn Budapest XX. kerületében, a Lázár utcában – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt mondta, hogy a helyszínről egy 48 éves nőt életveszélyes állapotban vittek kórházba.

A Hír24 úgy tudja, a baleset egy kereszteződésben történt, a teherautó vezetője vélhetően azért rántotta el a kormányt, mert félő volt, hogy összeütközik egy kocsival. A padka azonban megdobta a járművet.

Ahol tényleg félnek a buszmegállókban

Nálunk csak kivételes balszerencsével lehet a buszmegállóban balesetet szenvedni, de vannak helyek, ahol jó eséllyel pórul járhatunk. Vagy járhatnánk, ha nem lennének páratlan óvintézkedések. Izraelben, Jeruzsálemben, a központi buszpályaudvar már 2008 óta inkább hasonlít börtönre, mint közlekedési csomópontra. Az egy időben megszaporodott öngyilkos merényletek miatt mindenhol fémdetektoros keresők, kapuk, katonák, őrök láthatók, az utazni vágyók csomagját is átvilágítják. 84 kamera pásztázza folyamatosan a pályaudvart. A buszok pedig nem sima tömegközlekedési eszközök, hanem páncélozott szállítójárművek golyóálló üveggel, GPS-szel, bekamerázva. El lehet képzelni, hogy a helyi Ben Gurion Repülőtér milyen biztonsági szinten állhat…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik