Közélet

Élő adásból vitték el a rendőrök a rádióst

radioado(960x640)(2).jpg (rádió, adó)
radioado(960x640)(2).jpg (rádió, adó)

A venezuelai rendőrök az újságírót néhány perccel azután vitték el, hogy arról beszélt a hallgatóknak: a nyomozók feltűnő ékszereket viselnek, és luxusautókon járnak.

Az ötvenéves Victor Hugo Donaire a Radio Los Morros adó újságírója San Juanban. Az országos rendőrség emberei csütörtök reggel bementek a stúdióba, megszakították az adást, és magukkal vitték a férfit. A történtekről az újságíró fia, Dannyi Donaire tájékoztatta az AP hírügynökséget, aki a rádió alelnöke.

Az idősebb Donairet hivatalos személy elleni erőszak és hivatalos személy megsértése vádjával vették őrizetbe, letartóztatási parancs nélkül. A fiatalabb Donaire beszámolt arról is, hogy a nyomozók bántalmazták a rádió alkalmazottait, és elvették az egyik adminisztrátor mobiltelefonját, mert fényképeket akart készíteni. A csetepaté felvett hangjait később több venezuelai hírmédiumban is lejátszották.

Több emberi jogi szervezet szerint a néhai Hugo Chávez venezuelai elnök vezette szocialista kormány megszigorította az ellenőrzést az ország legtöbb médiuma, valamint a sajtószabadságért kiálló csoportok fölött. E szervezetek azzal vádolják a kormánytisztviselőket, hogy az állami hírközlési hatóságot a médiumok elnémítására használják fel, gyakran óriási összegű büntetések kiszabása révén. Újságíró letartóztatása erre vonatkozó parancs nélkül azonban Venezuelában is példátlan – vélik.

Azt tudta, hogy Chávez tanításai rövidesen tantervbe kerülnek? A részleteket itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik