Közélet

Késes rablás, sérültek egy bajai bankban

helyszínelés (helyszínelés, )
helyszínelés (helyszínelés, )

A támadó két nőt sebesített meg. A rendőrség egy 25 év körüli fiatalt keres.

A támadó nem sokkal 11 óra előtt lépett be a bajai pénzintézet ajtaján, kezében egy késsel. Pénzt követelt az alkalmazottaktól. A két nő nem mert ellenkezni, ám a rabló mégis nekik rontott és bántalmazta őket, kevesellte ugyanis a kapott összeget.

Mivel a dolgozók nem tudtak neki több pénzt adni, a tettes fogta a már megszerzett bankjegyeket és elmenekült. A rendőrök egyelőre keresik.

Segítséget kérnek

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rabló egy 160-170 centiméter magas, körülbelül 25 év körüli férfi. A támadáskor sötét sportcipő, fekete színű oldalzsebes nadrág és sötét dzseki volt rajta, a fején pedig egy szemöldökig lehúzott sötét sapkát, illetve szeméig felhúzott sötét kendőt viselt. Kérik, aki az ismeretlen férfival vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

Szerdán Budapesten is bankrablás történt – pontosabban csak kísérlet, a támadónak ugyanis nem sikerült pénzt szereznie. Menekülését biztonsági kamera rögzítette.

A világ legrosszabb bankrablói

Nem a legsikeresebb bankrablásokról szólnak mostanában szerencsére a hírek, de vannak, akik eleve kis eséllyel vágnak a kalandba:

…Albert Bailey jó érzékkel előre odatelefonált a bankba, hogy készítsék ki neki a pénzt, különben vérfürdő lesz. A rendőrség kiszállt, és kényelmesen megvárta, míg a rabló kisétál a pénzzel, aztán letartóztatták.

…a 19 éves Hannah Sabata videót rakott fel a netre pár órával a bankrablás után, a pénzt mutogatván. Elég hamar elfogták.

…Ricky Gonzales és Arturo Solano a facebookon írták ki, kinek mit is kell csinálni ahhoz, hogy legyen 62 ezer dollárja. A rendőrség hamar bejelölte őket…

…Siegfried K egy németországi bankba rohant be, követelte a pénzt, és ejtett túszt. De kisült, a helyiségben már 17 éve nem egy bankfiók, hanem egy rendelőíntézet található…

…Matthew Dale Huddlestone már a kocsiban ült a pénzzel, amikor eszébe jutott, hogy a bankban hagyta a rabláshoz használt cetliket (“Ez egy baknrablás, stb.”) – nosza, visszament, és visszakérte őket – de ezalatt annyi időt vesztett, hogy rövid menekülés után elkapták a zsaruk.

…Patrick Johnson egy nap alatt két bankot is kirabolt. A cetli egyik oldalára felírta a követelését, átnyújtotta a tisztviselőnek, majd távozott. Nem volt nehéz elfogni, mert a cetli másik oldalán egy bankszámla volt Johnson valódi nevével, címével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik