Közélet

A kórház előtt szülte meg gyerekét

A nőt elküldték, amikor szülési fájdalmakkal megérkezett.

A közvetlenül a szülés pillanata után az anyáról és újszülöttjéről készült felvétel címlapra került Mexikóban, ahol az eset történt – közölte a New York Daily News. A 28 éves Irma Lopez Aurelio férjével együtt ment az Oaxacala államban lévő San Felipe Jalapa de Díaz városában lévő kórházba október másodikán hajnalban, miután a kétgyerekes anya érezte, hogy nemsokára életet ad harmadik gyerekének is. Mire megérkeztek, már szülés küszöbén állt.

Az esetről beszámoló La Razon de Mexico című lap cikke szerint a kórházban megvizsgálták a nőt, de közölték a házaspárral, hogy nem tudnak velük foglalkozni, mert emberhiánytól szenvednek. Ekkor a pár kiment a kórház előtt füves területre, ahol várták, hátha mégis valaki foglalkozni fog velük, de ez nem történt meg. A nő végül a füvön szülte meg gyermekét, amiről egy járókelő készített fényképet. A kórházból csak ekkor szaladtak ki nővérek, és az újszülöttet és az anyát bevitték, és ellátták.

A helyi sajtó címlapon hozta a kórház előtti szülésről készült fényképet

Az állami egészségügyi minisztere szerint félreértés történt, amit nyelvi akadályokkal magyaráztak, az indián házaspár ugyanis csak alig értette a kórházban beszélt spanyol nyelvet. German Tenorio elmondása szerint a kórházban azt mondták nekik, hogy azonnal nem tudnak velük foglalkozni, és várjanak, amíg valaki jön értük. A házaspár azonban csak a „nem” szót értette, és azt hitték, hogy egyáltalán nem akarnak nekik segíteni, és kimentek az épületből, így a nem sokkal később őket kereső nővérek nem találták a párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik