Közélet

Soroksári gyilkosság – új térfigyelőket szerelnek fel

terfigyelo(960x640)(1).jpg (térfigyelő kamera, )
terfigyelo(960x640)(1).jpg (térfigyelő kamera, )

Több polgárőrt és önálló rendőrkapitányságot is szeretnének.

„A jövőben a bűnmegelőzés érdekében tovább bővítjük a térfigyelő kamerarendszert, a polgárőrséget, a településőri hálózatot, a mezőőri szolgálatot. Kezdeményezzük az önálló jog- és hatáskörrel rendelkező soroksári Rendőrkapitányság létesítését” – olvasható a soroksári önkormányzat közleményében. Mindemellett hozzáfűzték, mélységesen elítélnek minden olyan megmozdulást és megnyilatkozást, amely felhasználja a tragikus helyzetet öncélú vagy politikai haszonszerzés céljából.

Tüntettek

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton csaknem négyszáz tiltakozó gyűlt össze Soroksár központjában, hogy a múlt héten történt gyilkosság kapcsán demonstráljon a kerületben tapasztalható rossz közbiztonság miatt. Vona Gábor pártlenök akkor azt mondta, a Jobbik nem politikai haszonszerzésre használja a tragédiát. „A kormány padlása tele van ígéretekkel, de köztük ott van az is, hogy két hét alatt rendet tesznek. A közbiztonság javulása csupán statisztikai bűvészkedés” – fogalmazott.

A rendőrség egy 14 fős nyomozócsoport segítségével próbálja felgöngyölíteni az ügyet. A hatóságok állítólag már megtalálták az áldozat mobiltelefonját, és most DNS-minták segítségével próbálnak a tettes nyomára akadni.

Mit tud a kamera?

A térfigyelő kamerák sokszor már puszta létükkel elrettentik a bűnelkövetőket, statisztikák szerint 30-50%-os visszaesést okoznak a bűnügyek mennyiségében. A megelőzés mellett a felderítésben is nagy szerepe van a kameráknak, sokszor bizonyító erejűek a képeik.

Itt egy ittas autóst buktatott le a felvétel.

Bándy Kata utolsó estjét is rögzítette kamera

Kaliforniában pedig a bűnözők szerelnek fel térfigyelőket, hogy időt nyerjenek, ha megjelenik a környéken a rendőrség

Olvasói sztorik