4 billió dollár (404, )
Közélet

Banki bakiból lett billiomos

Igazán hazafias módon tapsolta volna el a pénzt.

A kelet-texasi Reggie Theus a KLTV-nek adott nyilatkozata szerinthatározottan meglepődött“, mikor meglátta a négyezermilliárd dolláros összeget a bankszámláján. Nem csoda, hiszen ezzel különösebb erőfeszítés nélkül előzte meg Bill Gatest, aki – szegény – centiről centire közelített az első ezermilliárdhoz.

Önök mit tennének, ha őszintén elhinnék, hogy számlájukon immáron 4,040,404,040,404.04 dollár, vagyis nagyjából 893 ezermilliárd forint található? Nagy ház, gyönyörű kocsi, esetleg egy fél lakótelep és többnapos dajdajozás, nem? De Reggie nem az önző fajtából való: igazi hazafihoz méltó módon az első gondolata az volt, hogy ezzel az összeggel (illetve a háromnegyedével) már tudna egy picit enyhíteni az államadósság okozta nemzeti fájdalmon.

Sajnos vagy sem, hamar kiderült, hogy az összeget egy banki baki, méghozzá a világ legvagányabb 404-es hibaüzenete okozta. Az “oldal nem található” hibakód valahogy becsúszott a bankszámla összegéhez és ott is maradt, de csak néhány órára.

De láttunk már ennél is gazdagabb mázlistát: a nyugdíjas Ronald Page-nek két hétig kimeríthetetlen bankkártyája volt.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.