Közélet

Retteg a hummeres gázolás koronatanúja

hummeres gázoló (hummer, gázoló)
hummeres gázoló (hummer, gázoló)

M. Ferenc a tárgyalásra sem akar elmenni, mert félti családját.

Nem hajlandó bíróságra menni a hummeres gázolás koronatanúja, aki félti a családját az esetleges megtorlástól – írja a Blikk. A lap információi szerint M. Ferenc levelet küldött a Szegedi Törvényszékre, amelyben részletesen kifejti, miért nem akar megjelenni az október 22-én kezdődő bírósági per tárgyalásán.

M. Ferenc nemcsak egyszerűen tanúja volt az ügynek, hanem a rendőrök segítségére kelt, amikor ártalmatlanná próbálták tenni Thomas B.-t . A férfi többek között ezért is tart attól, hogy az osztrák férfi barátai és családtagjai inzultálni fogják. Ez egyébként a helyszínen egyszer már meg is történt, amikor a hummeres konvoj tagjai belekötöttek a társukat lefogó szemtanúba.

A Blikk által megkérdezett jogi szakértő szerint egy tanú csak nyomós indokkal maradhat távol egy tárgyalásról. „Ha a tanú nem jelenik meg a bíróságon, és nem menti ki magát alapos indokkal, úgy előállíttathatják, sőt pénzbírsággal is sújtható” – nyilatkozta a Blikknek dr. Magyar Gábor ügyvéd, és hozzátette: a tanúnak igazmondási kötelezettsége van, és azzal is bűncselekményt követhet el, ha valamit elhallgat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik