Közélet

Kiesett egy beteget szállító mentőautó kereke

A jármű megkülönböztetett jelzésekkel sietett egy idős beteggel és feleségével a kórházba, amikor majdnem felborult.

A mentőautónak a baloldali hátsó dupla kereke esett ki menet közben, miközben egy mellkasi fájdalmakra panaszkodó 79 éves férfit szállítottak kórházba az angliai Boltonban – közölte egy városi lap. Mint később kiderült, a betegnek szívrohama volt, bár a Bolton News cikke szerint azt már nem lehet tudni, hogy az a baleset előtt, vagy az után történt.

A mentőautó, amelyben ott volt a férfi felesége is, aki zúzódásokat szenvedett, miután kizuhant székéből és egy fémrúd, valamint a szék közé szorult. Komoly tragédia is történhetett volna, ha sofőrnek nem sikerül a volánba kapaszkodva megakadályoznia, hogy a jármű felboruljon – írta a Bolton News. A házaspárt végül egy másik mentővel szállították kórházba.

A pár 53 éves lánya pert fontolgat a mentőtársaság ellen, de elmondta, hogy magukat a mentősöket csak dicsérni tudja, de az felelős embert meg kell büntetni. A Bolton News emlékeztetett arra, hogy a városban idén már történt egy ugyanilyen eset, még januárban, amikor egy 81 éves nőt szállítottak kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik