Közélet

Folyékony csontot kap a megvert biciklis kisfiú

mutet(210x140)(7).jpg (műtét)
mutet(210x140)(7).jpg (műtét)

Úgy volt, hogy meg kell nyitni a gerincét, ám a „nagy műtétet” ezzel az eljárással sikerült kiváltani.

Még mindig súlyos sérülésekkel küzd az a 13 éves fiú, akire múlt szombaton rontott rá egy kamaszokból álló banda Budapesten, a XVII. kerületben. A gyerek édesanyja a Hír24-nek elmondta, altatásban úgynevezett folyékony csontot fecskendeznek Ricsi gerincébe. Ezzel gyakorlatilag kiváltják az orvosok a tervezett „nagy műtétet”, a fiú ugyanis csavarokat kapott volna, ami egy lényegesen nagyobb beavatkozás. Nyilas Krisztina szerint azt továbbra sem lehet tudni, hogy a gyermek meddig szorul kórházi kezelésre, ám az biztos, gyógyulása hosszú hetekbe telik. Zúzódásai, egyéb sérülései azonban szerencsére szépen gyógyulnak.


Ebben a parkban verték meg Ricsit (MTI)

Lelkileg nagyon nehéz

Arra a kérdésre, hogyan viseli Ricsi a történteket, az édesanyja azt mondta, lelkileg még mindig nagyon rosszul van, ugyanakkor hozzáfűzte, nagyon sok támogatást kapnak, a fiú barátai, ismerősei folyamatosan üzennek neki. Látogatókat azonban egyelőre nem fogadhat, pontosabban csak két embert, hogy elkerüljék az esetleges fertőzéseket.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrségnek már sikerült azonosítania a feltételezett támadót, késő délután egy képet is közzétettek róla.  A rendőrség egy 17 éves budapesti fiút keres, Mészáros László Benjámint. Nyilas Krisztina szerint a keresett kamasz társait „egy kalap alá” kell venni a keresett tinivel, hiszen az, hogy ott álltak, nézték az eseményeket és drukkoltak, épp olyan szörnyű, mint amit cinkosuk művelt.


Őt keresik a rendőrök (police.hu)

A gyerek biciklivel ment hazafelé, amikor a négy fiatal belekötött. Nem válaszolt, tovább akart menni, de lerángatták a kerékpárjáról. Egyikük ütötte, a többi nézte és szurkolt. A földön heverő fiúhoz egy hajléktalan lépett oda, kérdezte, hívjon-e mentőt. A gyerek akkor még azt hitte, haza tud menni, így elindult, de a patakparton összeesett, ami nem csoda, hiszen több csigolyája is megrepedt, agyrázkódást szenvedett, teste tele volt zúzódásokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik