Közélet

Egy tini vezette metró okozott halálos balesetet

A 17 éves lány egy tesztpályán irányította a metrót Madridban, amikor az nekicsapódott a pálya végén lévő akadálynak.

A balesetben a lány, valamint a madridi metrótársaság egyik karbantartásért felelős vezetője, José Manuel Perez Garcia vesztette életét. A szerelvényen ült még a férfi felesége, és négyéves fia is, akik kisebb sérülésekkel megúszták az esetet. A 2012 augusztusában történt baleset a madridi metró garázsában történt, ahol Perez Garcia körbevezette családját, valamint a gyereke bébiszittereként dolgozó 17 éves svájci lányt.

A baleset körülményeinek tisztázására indított nyomozás végül kiderítette, hogy a teszpályán balesetet szenvedett metrószerelvényt Perez Garcia engedélyével a svájci lány irányította, amikor az túlszaladt a síneken, és a pálya végén lévő akadálynak ütközött. Erről a The Local svájci kiadása számolt be a 20 Minutos című spanyol lap cikke alapján, amelynek sikerült megszereznie az erről szóló hivatalos iratokat.

A The Local közlése szerint a 17 éves svájci lány Neuchâtel katon főügyészének, valamint egy helyi bírónak a lánya volt, akik nem kommentálták a nyomozás eredményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik