Közélet

Kisiklott egy vonat Vas megyében

Egy fát szállító tehervonat siklott ki keddre virradó éjszaka, a balesetben senki nem sérült meg.

A Szombathely-Vasvár vasútvonalon közlekedő tehervonat az éjszakai órákban, eddig tisztázatlan körülmények között a vasvári vasútállomástól mintegy kétszáz méterre a nyílt pályán siklott ki. A vasúti pálya is megrongálódott, ezért az érintett vonalszakaszon több napig vágányzár várható, és addig vonatpótló autóbuszokkal szállítják az utasokat – mondta a GYSEV szóvivője.


Fotó: MTI / Kászoni László

Rázó László közölte: amikor a rönkfával megrakott teherkocsik leborultak a sínekről, a vasúti pálya is jelentősen megrongálódott. A kár jelentős, ám  személyi sérülés nem történt.

Napokig tart a helyreállítás

A mentést már éjszaka megkezdték a vasúttársaság szakemberei, a helyreállítás azonban várhatóan több napig eltart. Addig az érintett vonalszakaszon vágányzári menetrendet vezet be a GYSEV. Az utasokat Vasvár és Püspökmolnári között vonatpótló autóbuszok szállítják.

A kiborult teherkocsik mentését vasúti daruval végezik majd el. Ezután kezdődhet meg a 150 méteres szakaszon megrongálódott vasúti pálya helyreállítása – magyarázta, hozzátéve, hogy a baleset okainak vizsgálatában a pályát üzemeltető GYSEV mellett a tehervonat tulajdonosa, a Rail Cargo Hungária Zrt., valamint a Közlekedésbiztonsági Szervezet is részt vesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik