Közélet

Bíróság előtt a gyerekgyilkos apa

birosag(960x640).jpg (bíróság, )
birosag(960x640).jpg (bíróság, )

A férfi azért ölte meg kislányát, mert a felesége válni akart. Bosszút akart állni ezért.

Az ügy elsőfokú tárgyalása kedd délelőtt kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken. A férfit előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött személy ellen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják.

Beleőrült a válás gondolatába

A férfi tavaly nyáron gyilkolta meg gyermekét. Felesége válni akart tőle, ennek gondolatába gyakorlatilag beleőrült. Bosszút akart állni. A tízéves Kiara vele volt a hálószobában, éppen aludt, amikor apja végzett vele. Kétszer lőtte fejbe a gyereket, majd maga ellen fordította az átalakított fegyvert. Az apa hetekig élet-halál között lebegett.

Rabkórházból fegyintézetbe

A Blikk nemrégiben írt arról, hogy a férfi mostanáig folyamatos kezelésre szorult, ezért Tökölön, a rabkórházban ápolták, ám azóta egy budapesti fegyintézetbe került. Egy szakértő úgy látta, csak enyhe-közepes fokban korlátozott a beszámítási képessége, ezért állhat most bíróság elé. Ügyvédje szerint a börtönben lévő körülmények nem megfelelőek a férfi számára, mivel egy speciális bukósisakot kell hordania sérülése miatt, és a beszéd is nehezen megy neki. Az ügyvéd szerette volna, ha új szakértőt rendelnének ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik