Közélet

D. János élvezheti lopott félmilliárdját?

d jános (d. jános)
d jános (d. jános)

Büntetése nagy részét már előzetesben leülte, kedvezményeit leszámítva közeleg a szabadulás pillanata.

A hatóságok azonban ezt nem nagyon szeretnék, ezért változtatták át a bűnügyi költségként rá kiszabott tízmillió forintos pénzbüntetését letöltendő szabadságvesztésre. Ez újabb két és fél év letöltendőt jelent. Így számolva D. Jánosnak napi tizenötezer forinttal kell letöltenie tartozását. Hiába kérvényezte ügyvédjén keresztül, hogy szabadulása után részletekben egyenlíthesse ki az összeget, a bíróság elutasította – írja a Blikk.

A Brink’s egykori biztonsági őre néhány évvel ezelőtt filmbe illő tervet eszelt ki. A biztonsági cég miskolci központjában társa italába altatót kevert, a biztonsági kamerákat kikapcsolta, és autójába pakolt nagyjából félmilliárd forintot. A pénz helyére téglákat rakott, ő pedig Thaiföldre szökött a hatalmas summa egy részével, 100 millió forintnyi valutával. Négy hónap után lebukott, és miután hazatoloncolták, a bíróság elítélte hét évre, mellékbüntetésként tízmillió forintra.

A még mindig hatalmas zsákmány viszont a mai napig nem került elő, bár önjelölt szerencsevadászok és alvilági figurák is boldogok lennének, ha tudnák, hol keressék, de D. senkinek sem árulta el élete legnagyobb titkát. Talán ő is tudja, hogy hallgatása lehet az életbiztosítása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik