Közélet

Tizennégy éves autós ámokfutó Miskolcon

közúti ellenőrzés (közúti ellenőrzés, rendőr, )
közúti ellenőrzés (közúti ellenőrzés, rendőr, )

Szemből hajtott a körforgalomba, száguldozott a vasútnál és tesztelte, hogy megy a kézifékes kanyarodás. Barátai is vele voltak.

A fiút csütörtök hajnalban szúrták az egyenruhások. Nem volt nehéz, a kocsi amelyet vezetett, rossz irányból hajtott be a körforgalomba. Ezután gázt adott és a vasút felé száguldott. A rendőrök a szabályokat sorra felrúgó autós után eredtek, szirénáztak, így végül sikerült megállásra bírniuk az ifjú sofőrt.

Nem úszta meg “ép bőrrel” az elcsent kocsi

Ellenőrzéskor kiderült, a volán mögött egy mindössze 14 éves szikszói fiú ül, akinek nincs és természetesen nem is lehet vezetői engedélye. Meghallgatásakor a gyerek elmondta, éjszaka titokban hozta el otthonról a kocsit, hogy barátaival bemenjenek Miskolcra. Első útjuk az egyik nagyáruház parkolójába vezetett, ahol úgynevezett “kézifékes kanyarokkal” kísérletezgetett. A nagy próbálkozást az autó sínylette meg, miután a fiú az egyik kerékkel felszaladt egy magasabb padkára.

A fiú helyszíni bírságot és közigazgatási bírságot kapott, amiért jogosítvány nélkül vezetett és amiért megsértette a kötelező haladási irányra vonatkozó rendelkezéseket – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Enyhébb büntetés

A szabálysértési törvény egyébként éppen szeptember elsejével módosult, történetesen enyhítettek a fiatalkorúakkal kapcsolatos szabályokon, csökkentették például a kiszabható bírságok összegét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik