Közélet

Kiderült, mi történt a Dunában talált halott csecsemővel

Halott-csecsemo(650x433)(2).jpg (Halott csecsemő)
Halott-csecsemo(650x433)(2).jpg (Halott csecsemő)

Péntek délután halott csecsemőre bukkantak a budai alsó rakpartnál. Az édesanyja hagyta magára - tudta meg a Hír24.

A rendőrség Hír24-nek adott tájékoztatása szerint délután háromnegyed kettőkor kereste meg őket egy nagymama, aki 1 éves fiúunokájának az eltűnéséről tett bejelentést. Az egyenruhások nem sokkal később Budapest belvárosában megtalálták a gyermek 35 éves édesanyját, aki beismerte, hogy a budai alsó rakparton magára hagyta a picit.


Nagyobb térképre váltás

A rendőrök ezután az anya által megjelölt helyszínre siettek a Slachta Margit rakparthoz, de már holtan találták a babát. A holttestre egy ismert étterem közelében leltek rá. A rendőrség tájékoztatása szerint az édesanya elszámoltatása folyamatban van.

Kora délután egyébként többfelé rendőröket lehetett látni Óbudán, egy fotó volt náluk, egy gyereket kerestek – valószínűleg a magára hagyott kisfiút.

Boncolás derít fényt az okokra

Hogy pontosan mi történt a kicsivel, egyelőre nem tudni, a helyszínen többen arról beszéltek, vízbe fulladt. Bognár Kinga, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azonban azt mondta, az ügy körülményeinek tisztázása még tart, a gyermek halálának okát, időpontját igazságügyi orvosszakértő bevonásával boncolás tisztázza majd. A rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik