Közélet

Eltűntek a Fenyő-ügy szemtanúi

jozef-rohac(960x640)(1).jpg (rohác, )
jozef-rohac(960x640)(1).jpg (rohác, )

„Olyan, mint egy kémtörténet" - jellemezte némi iróniával a bíró, hogy egy bizonyító erejű hangfelvételnek és az azon beszélő szemtanúknak nyomuk veszett. Hiába kért külön nyomozást, a rendőrség nem jutott semmire.

Eltűnt a két szemtanú és az általuk tett vallomás hangfelvétele is – derült ki a Fenyő János meggyilkolása ügyében csütörtökön folytatott tárgyaláson. A vádlottak: Jozef Rohác és Ladislav T. A rendőrségnek nem sikerült a két védett tanú nyomára bukkannia, akiket csak számmal jelöltek, még a nemüket sem mondták meg – írja a Bors. Egy francia anyanyelvű külföldi állampolgár és a vele lévő magyar tolmács egészen közelről látta a tettest, sőt azt is, amikor a Margit utcában egy autó Y-ban megfordul és elhajt. A külföldi hangszalagra mondta,  pontosan mi zajlott a szeme előtt, illetve azt, hogyan néz ki a tettes. Az egyelőre kérdéses, hogy a hanganyag leiratát használhatja-e a bíróság.

Rohác ügyvédje állítja, két olyan szemtanú tűnt el, akiknek a vallomása kizárja azt, hogy védence lőtt, mivel ők merőben más személyleírást adtak.

Fotó: MTI

Tizenöt éve már

Ajánlott videó

Olvasói sztorik