Közélet

Aprócska konyhaszekrénybe menekült a hírhedt kalapos tolvaj – videóval

Keresték ágy alatt, ruhásszekrényben, kisszobában, nagyszobában – a férfi biztosra akart menni, még egy nagyobb konyhabútort is „magára húzatott”.

Ahogy arról a Hír24 szerdán, elsőként beszámolt, szerda reggel zuglói otthonában elkapták a rendőrök azt a zsebest, aki csaknem két héttel ezelőtt megfújta a TV2 műsorvezetőjének tárcáját, benne pénzzel, iratokkal és egyéb kártyákkal.

A rendőrség csütörtökön számolt be az ügy részleteiről, mi több, egy felvételt is közzétettek a férfi utáni kutatásról illetve az elfogásról. Tájékoztatásukban azt írják, a tolvaj nem nyitott ajtót, úgy döntött, “szekrénynek öltözik”  és elrejtőzik. A videón látható, ahogy a rendőrök átvizsgálják a házat, szétszedik az ágyat,  benéznek mindenféle limlom közé, végül hosszas keresgélés után megtalálták a bújócskázó „kalapost”. A férfi konyhában rejtőzött el, egy aprócska konyhaszekrényben, amely elé – vélhetően némi segítséggel – egy nagyobb bútordarab is került.

A tűzhely mellett, a sarokban lapult (police.h

A rendőrök a tolvajt előállították és őrizetbe vették. Lopás miatt indult eljárás ellene. A Hír24 úgy tudja, az üggyel kapcsolatban egy másik embert is előállítottak a nyomozók, ám erről gyelőre nem közöltek semmit.

Nem csak a férfi elfogása volt izgalmas, a lopás sem nevezhető hétköznapinak, a zsebes ugyanis olyat tett, amit nem szokás: felhívta ismert áldozatát.Egy nyilvános fülkéből telefonált, és elmondta azt is Kárász Róbertnek, bizony ő a kedvence a TV2-nél, de alaposan megdorgálta, miért csak „szaros ötvenezer forint” van nála. Azt is hozzáfűzte, ne izguljon, ha lesz kedve, leadja az iratait. A műsorvezető az Aktívnak mesélte el történetét még a múlt héten.

Olvasói sztorik