Közélet

Soha nem lehet szabad a debreceni darabolós gyilkos

birosag(1)(210x140)(20).jpg (ítélet)
birosag(1)(210x140)(20).jpg (ítélet)

A férfi két embert ölt meg, szomszédját, illetve a főbérlőjét.

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte kedden a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2010-ben Debrecenben megölte és feldarabolta szomszédját, később pedig a főbérlőjével is végzett.

Az akkor 34 éves vádlott albérlőként lakott a 67 éves férfi lakásában, a 76 éves nő pedig a szomszédja volt. A nőt a vád szerint 2010 januárjában ölte meg és rabolta ki, majd az asszony feldarabolt testrészeit Debrecen különböző pontjain tüntette el. A következő hónapban a vádlott a főbérlőjét is megölte, és persze az értékeit is elvette, majd elutazott a városból.

Súlyosabb ítélet

A táblabíróság Balla Lajos vezette büntetőtanácsa ezzel súlyosbította az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék idén májusi ítéletét, mely szerint a férfi – jó magaviselet mellett – 40 után, 78 évesen feltételesen szabadulhatott volna.

A tettest – mint visszaesőt – előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölésben találták bűnösnek.

A Pécsi Ítélőtábla is tényleges életfogytiglanra ítélt egy gyilkost kedden. A romonyai férfi ugyancsak két embert ölt meg, szerelmét és annak új válaszottját. A párt gyakorlatilag kivégezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik