Közélet

Rendőrt vesztegetett volna drogot rejtegető külföldi

A gyanúsított 100 euróssal próbálta rábírni a rendőrt, engedje meg, hogy a nála lévő CD-tokot átadhassa közelben lévő barátjának.

A Készenléti Rendőrség emberei Budapest I. kerületében, a Király lépcsőnél léptek oda a lengyel férfihoz. Az eset még hónap közepén történt, ám a részletekről csak most számol be a Fővárosi Főügyészség. Eszerint a megállított idegen nem akarta igazolni magát, ezért a járőrök közölték vele, előállítják. Amikor a rendőrautóhoz értek, a férfi egy bankót, egész pontosan 100 eurót nyújtott a mellette álló őrmester felé. Azt kérte, engedje meg neki, hogy  a nála lévő CD-tokot átadja egy barátjának, elkerülve, hogy alaposabban szemügyre vegyék azt a kapitányságon.

A rendőr a pénzt nem, de a tokot elvette, kiderült, kábítószergyanús anyagokat, anyagmaradányokat rejtegettek benne. A férfi ellen kábítószerrel visszaélés mellett kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt is eljárás indult. Utóbbi akciójáért akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen gyanúsítottként kihallgatott, előzetesben lévő férfit szerdán, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik