Közélet

Örökre rács mögött marad a romonyai rém

iraki-borton(960x640)(1).jpg (iraki börtön, rács, )
iraki-borton(960x640)(1).jpg (iraki börtön, rács, )

A férfi gyakorlatilag kivégezte barátnőjét és annak új választottját.

Kizárta a feltételes szabadlábra bocsátás kedvezményéből a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2011 augusztusában agyonlőtte barátnőjét és annak új szerelmét a baranyai Romonyán. A férfit első fokon is életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, ám a keddi határozattal már biztos, soha nem lehet szabad ember.

Kivégezte őket

Mint ismert, a tettes – korábban egy pécsi logisztikai cég igazgatója, mellesleg képzett sportlövő – kapcsolata ügyvéd barátnőjével egy év után megromlott. A nő szerelmi viszonyba bonyolódott egy paksi ügyvéddel. A vádlott sejtette, hogy párjának van valakije, ezért augusztus 31-én betört a házába, hogy rajtakapja őket és végezzen velük.

Figyelte az épületet, majd átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó ablakát, így sikerült kinyitnia az ajtót. A házban rövid szóváltás után elsőként a férfit majd a menekülni próbáló nőt ölte meg.  Utóbbi elõször a házban, a lábán sebesült meg, a halált okozó lövések már a kertben érték. A rendőrség már akkor azt mondta, kivégzés történt.

Fegyver, lőszerek és harci kés

A tettes biztosra ment: egy  kilenc milliméter kaliberû pisztoly, két tár, 150 lõszer és egy amerikai gyártmányú harci kés volt nála.

A táblabíróság a férfit – csak, úgy, mint korábban a Pécsi Törvényszék – előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölésben találta bűnösnek, a személyiségét értékelve ugyanakkor úgy döntött, nem kerülhet szabadlábra 30 év után sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik