Közélet

Diákok sérültek meg a Szabadság hídon

Szabadsag-hid(2)(960x640).jpg (szabadság híd, )
Szabadsag-hid(2)(960x640).jpg (szabadság híd, )

Tízen sérültek meg keddre virradó éjszaka Budapesten, a Szabadság hídon egy kötélhúzó versenyen. A főszervező azt mondta, hogy sportbaleset történt.

A budapesti műszaki egyetem és a Corvinus egyetem hallgatói között hétfőn éjféltől rendezték meg a hagyományos kötélhúzó versenyt, az MTI úgy tudja, a kötél elszakadt, emiatt sérültek meg többen.

A mentők ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy hét embert kellett kórházba szállítani, közülük hárman szenvedtek súlyos sérülést, többnyire végtagtörést.

A 444.hu-nak a kötélhúzás egyik résztvevője azt írta, hogy nem volt semmilyen pánik. Nem volt a kötélhúzás középpontjában, de ő is a földre került, mikor felsegített egy eleső lányt. Miután több méteren át húzták a földön, végighorzsolta a karját, sérüléseit a mentők látták el.

Videó a balesetről

Megszólalt a főszervező – jövőre új kötél lesz

Sportbaleset történt keddre virradóra a fővárosi Szabadság hídon, ahol a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak rendeztek kötélhúzó versenyt – közölte Orbán Balázs, az egyetemi napok főszervezője az MTI-vel.

Elmondta: a kötélhúzáson 700-800-an vettek részt. Tájékoztatása szerint ugyanazt a kötelet használják évek óta – amely jó minőségű, hitelesített – , most valószínűleg akkor sérült meg, amikor a verseny előtt végighúzták a földön. A kötél elszakadása miatt a két egyetem tíz hallgatója sérült meg. Kisebb sérülések, horzsolások mellett volt, akinek eltört a keze. A sérülteket a helyszínen ellátták, néhányukat kórházba szállították, de már jobban vannak – tette hozzá.

Orbán Balázs elmondása szerint az ügyben nem lesz vizsgálat, mert sportbaleset történt, a sérültek nem jelezték, hogy feljelentést tesznek az ügyben. Jövőre is meg kívánják tartani a hagyományos kötélhúzó versenyt, ám azt már egy új kötéllel – mondta az egyetemi napok főszervezője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik