Közélet

Újra lecsapott a gyerekekre vadászó nő Budapesten

Ezúttal egy III. kerületi játszótéren látták.

Az aggódó édesanya a Facebookon mesélte el, valószínűleg találkozott azzal a zavart nővel, aki miatt több iskola, óvoda is figyelmeztette már a szülőket az elmúlt napokban. A bejegyzésben az áll, egy óbudai játszótérre ment barátnőjével, 5 illetve 9 éves csemetéikkel, amikor meglátták a kerítésen kívül ácsorgó idegent, aki beszélgetni kezdett az egyik velük lévő fiúval. A nő azt írja, biztosra vette, hogy ismerik egymást, az asszony a nevén szólította, és pillanatok alatt a gyerek bizalmába, sőt, mindannyiuk bizalmába férkőzött, kezdetben ugyanis nem keltett rossz érzést bennük.

Egy idő után mégis gyanús lett neki, ezért odalépett hozzá. A nő feldühödött, trágár szavakat kiabált. „Eléggé megijedtünk az egész miatt meg, hogy ez tényleg megtörténik, így se fotót nem készítettem, se semmi, viszont itthonról bejelentettem a rendőrségen, akik köszönték és elmondták, hogy az elmúlt pár napban megszaporodott az ilyen esetek száma itt is, kijönnek”- írja oldalán.


Ezen a környéken látták (Fotó: Google Street VIew)

Kihallgatta őket

Az édesanya szerint a nő belehallgathatott a kicsik beszélgetésébe, meg akarta tudni, hogy hívják őket. Még saját gyermeke is azt hitte, a „néni ismerős, mert a kisbarátját a nevén szólította”. Az aggódó szülő elmondta, a rendőrök nagyon segítőkészek voltak, és rögtön tudták, miről illetve kiről beszél. A személyleírás pedig, amit adott, ráillet az egyenruhások által keresett asszonyéra: 40 körüli, őszes, félhosszú hajú és sovány, rossz testtartású és ránézésre is zavart.

Egy kisdiákot már elvitt volna

Ahogy arról beszámoltunk, a nő több XIII. kerületi iskolában is próbálkozott már, ezt a tanárok szülői értekezleten jelezték is. A lapnak a  Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója nyilatkozott, aki szerint az idegen nagyon furcsán viselkedett, először azzal állt elő, hogy  be akarja íratni gyermekét, később azonban elkapott egy kisdiákot és közölte vele, különórára viszi. A gyanús nőt őrök kísérték ki, majd az intézmény értesítette a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette az igazgató által elmondottakat, ám kiderült, a bejelentés és az eset között négy nap telt el. Mindenesetre a nyomozók a helyszínen adatgyűjtést végeztek, az ismeretlen asszonyt pedig keresni kezdték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik